Церемония на Годишните награди за отговорен бизнес 2019

Българският форум на бизнес лидерите обявява новите носители на авторитетните отличия за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на 27 февруари

25.02.2020 | 17:14
Церемония на Годишните награди за отговорен бизнес 2019

На церемония на 27 февруари 2020 г. (четвъртък) Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще обяви победителите в 17-ото издание на своите Годишни награди за отговорен бизнес – най-утвърденият и авторитетен национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Отличията в шестте категории ще бъдат връчени от президента Румен Радев, министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков,  заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов, изпълнителния директор на ИАНМСП Бойко Таков и търговския аташе на Британското посолство Тим Буйсерет (програма).  

В 17-ото поредно издание за призовете се борят 108 корпоративни проекта с кауза, осъществени през 2019 г. от рекордните 78 компании от всички сектори на икономиката и от цялата страна. Най-много отново са кандидатурите за приза  „Инвеститор в обществото” – 38 или близо 36% повече в сравнение с предходната година. Следващата най-популярна сред бизнеса категория по традиция е „Инвеститор в знанието”, където тази година се състезават 24 проекта. Общо 13 са номинациите за „Инвеститор в околната среда”. Наградата за класираните на първо, второ и трето място в зелената категория компании е двойна – БФБЛ ще ги номинира и в престижните Европейски бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България. Също 13 са проектите в категория „Маркетинг, свързан с кауза”. Дванайсет са кандидатурите за „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, а осем компании се борят за титлата „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие” (резюмета на всички номинации ще намерите тук).

„Годишните награди за отговорен бизнес са шанс за отговорните компании да демонстрират нетрадиционен подход, постигнати резултати или ефективно партньорство в подкрепа на хората, природата и цялото общество. Целта ни е да представим широка палитра от работещи решения на актуални социални предизвикателства и да отличим най-добрите. Стремим се да насърчаваме корпоративните инициативи, които отговарят на нуждите на обществото ни в момента. Убедени сме, че добрите примери ги има и че си струва повече хора да научат за тях”, коментира председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.

Носителите на Годишните награди за отговорен бизнес се определят от независимо жури от уважавани представители на бизнеса, публичния и неправителствения сектор, академичната общност и медиите, а Британското посолство в София определя коя от всички номинации печели специалната награда Engage за принос на служителите.

Победителите ще бъдат обявени по време на церемонията по награждаването на 27 февруари 2020 г. от 18,30 ч. в зала „Роял” на х-л „Балкан“.