Shazam – от разпознаването на аудио към разпознаването на видео съдържание

Според изпълнителния директор на компанията, в бъдеще Shazam ще може да разпознава всичко.

02.06.2015 | 16:37 Редактор: Велко Каменов
Shazam – от разпознаването на аудио към разпознаването на видео съдържание

Приложението за разпознаване на музика Shazam разширява набора от услуги, които предлага, като вече позволява разпознаване на видео съдържание чрез камерата на мобилно устройство.

След сканиране чрез Visual Shazam, приложението ще ви даде информация за съдържанието,което сте сканирали и ще ви отведе в света на добавената реалност(augmented reality).

“Миналия петък Disney пусна реклама в New York Times за новия филм Tomorrowland. Само трябва да отворите Shazam, да натиснете 1 бутон и ви отвеждаме в Tomorrowland, можете да усетите този нов свят, да се запознаете с героите, да гледате видеоклипове, да играете игри и напълно да се потопите в атмосферата му”, даде за пример главният изпълнителен директор на компанията Рич Райли.

„Можем да направим всичко разпознаваемо чрез Shazam. Музикално, телевизионно и отпечатано на хартия съдържание. Можем да стигнем и до разпознаване на визуални обекти със свободна форма. Хората ще искат да се свържат със света около тях чрез смарт устройствата си”, изрази надежда Райли.