Финансовите резултати на Nike показват, че компанията е в силна позиция

Търсенето за продуктите на Nike се увеличава.

26.06.2015 | 12:05 Редактор: Велко Каменов
Финансовите резултати на Nike показват, че компанията е в силна позиция

Финансовите резултати на Nike за четвъртото тримесечие на финансовата година на компанията ( 1 март – 31 май)  са силни, съобщава Bloomberg.  Печалба на акция достига 98 цента, което е с 15 цента над очакваните от анализаторите. Печалбата на Nike не е била по-ниска от прогнозираната от четвъртото тримесечие на 2012 г. насам. Компанията се представя стабилно и единственият въпрос е доколко движението на валутните курсове се отразява на финансовите ѝ резултати.

Бъдещите поръчки на Nike в световен мащаб бележат ръст от 2%, което е под очакваното от анализаторите. Това са поръчки, които все още не са изпълнени и служат като индикатор за бъдещото търсене на продуктите на компанията. Като изключим ефекта от валутните курсове обаче, те се увеличават с 13%, което е по-висок от очаквания ръст.  

Брутният марж на печалбата на компанията също бележи ръст, достигайки 46,2% - отново над очакванията на анализаторите. Приходите на Nike от най-големия пазар на компанията – Северна Америка – достигат 3,7 милиарда долара. Приходите в Япония за тримесечието са в размер на 230 милиона долара, а в Китай – 829 милиона долара.

В часовете след обявяването на данните акциите на Nike поскъпнаха с около 1% - 1,5%.