fallback

Ferrari FF – хечбек моделът, който уплаши традиционалистите

Първото Ferrari със задвижване 4х4 се продава за 300 хиляди долара.

15.06.2015 | 15:56 Автор: Велко Каменов

Хана Елиът от Bloomberg представи силните страни на Ferrari FF, което предизвиква дискусии още от представянето си през 2011 г.

„Проблемът на модела FF е, че е нетрадиционен”, започва Елиът. Когато се появи за първи път, автомобилът ужаси почитателите на традиционните модели Ferrari. Как може един истински почитател на марката да приеме модел със задвижване 4х4 и още повече – с 2 задни седалки!? Хората, отговорни за финансите във Ferrari, обаче знаеха, че им трябва нещо ново, което да разшири пазара им. И вместо да тръгнат по пътя на SUV-то, те създадоха това.

“Харесват ми агресивните вертикални предни фарове, ниското купе и миниатюрните отвори в иначе изгладените страни на Ферарито. Уникално е, дори интелектуално. Несъмнено е и автомобил, който ще се хареса на колекционерите”, заяви Елиът.

FF ускорява от нула до сто км/ч за 3,7 секунди, а максималната му скорост е 335 км/ч. Моделът е оборудван и с полуавтоматична 7-степенна скоростна кутия и 6,3-литров, 12-цилиндров двигател с мощност от 651 к.с.  

 

fallback
fallback