Ferrari FF – хечбек моделът, който уплаши традиционалистите

Първото Ferrari със задвижване 4х4 се продава за 300 хиляди долара.

15.06.2015 | 15:56 Редактор: Велко Каменов
Ferrari FF – хечбек моделът, който уплаши традиционалистите

Хана Елиът от Bloomberg представи силните страни на Ferrari FF, което предизвиква дискусии още от представянето си през 2011 г.

„Проблемът на модела FF е, че е нетрадиционен”, започва Елиът. Когато се появи за първи път, автомобилът ужаси почитателите на традиционните модели Ferrari. Как може един истински почитател на марката да приеме модел със задвижване 4х4 и още повече – с 2 задни седалки!? Хората, отговорни за финансите във Ferrari, обаче знаеха, че им трябва нещо ново, което да разшири пазара им. И вместо да тръгнат по пътя на SUV-то, те създадоха това.

“Харесват ми агресивните вертикални предни фарове, ниското купе и миниатюрните отвори в иначе изгладените страни на Ферарито. Уникално е, дори интелектуално. Несъмнено е и автомобил, който ще се хареса на колекционерите”, заяви Елиът.

FF ускорява от нула до сто км/ч за 3,7 секунди, а максималната му скорост е 335 км/ч. Моделът е оборудван и с полуавтоматична 7-степенна скоростна кутия и 6,3-литров, 12-цилиндров двигател с мощност от 651 к.с.