GM, Intel, Dollar General – новини

Последните новини, повлияли върху акциите на трите компании.

03.06.2015 | 12:29 Редактор: Велко Каменов
GM, Intel, Dollar General – новини

Продажбите на автомобили на General Motors в САЩ бележат ръст от 3% през май, което е много над очакваното от анализаторите, съобщава Bloomberg. Прогнозите бяха за ръст от едва 0,1%. Резултатите от продажбите на Ford и Fiat-Chrysler също бяха по-добри от прогнозираните от анализаторите. Може би май месец е бил силен за автомобилните производители като цяло. След новините акциите на GM поскъпнаха леко.

Доверието в Intel от друга страна спада, някои анализатори не са убедени, че придобиването на Altera ще е успешно. Оценката на акциите на Intel беше свалена от BMO Capital от „представящи се по-добре от пазара” на „представящи се като пазара”. Анализаторите не виждат как придобиването на Altera за 16,5 милиарда долара ще донесе ползи за акционерите в Intel в дългосрочен план и не са съгласни с допускането, че приходите на Altera ще растат с по 7% годишно. Затова и акциите на Intel поевтиняха.

Още по темата

Акциите на Dollar General обаче поскъпнаха след новините,че приходите на компанията през първото тримесечие са над очакваните от анализаторите. Продажбите на Dollar General също са малко над очакваните, a сравнимите продажби бележат ръст от 3,7%. Брутния марж на компанията също се оказа по-висок от прогнозирания и в резултат на новините акциите ѝ поскъпнаха с 4,6%.