Disney – по-високи от очакваните резултати

Bloomberg с коментар за отличните резултати на Disney

05.05.2015 | 16:40 Редактор: Виктория Крумова
Disney – по-високи от очакваните резултати

Бети Лу, Bloomberg: Да видим печалбите на Disney – $1.23 за акция - отново надминават очакванията на анализаторите – това е компания, която постоянно надминава прогнозите през последните няколко години. Скарлет Фу с повече информация за резултатите на Disney.

Скарлет Фу, Bloomberg: Базират се на способността на президента Боб Айгър да се справя с очакванията и да дава представа на инвеститорите и анализаторите за посоката на печалбите. Ти го каза – печалбите са $1.23 за акция, което е повече от очакваните $1.10. Всъщност $1.23 е повече от най-високите прогнози на анализатори, които анкетирахме.

Още по темата

Общите приходи са с $12.46 милиарда повече от прогнозираните $12.25 милиарда - определен ръст в сравнение с миналата година.

Ако погледнете резултатите от различните сегменти, забелязах, че парковете, комплексите, мърчандайза, интерактивните продукти нямат силни приходи, докато другите бизнеси – телевизионните канали, студиото и забавленията са по-успешни от очакваното.

Дейвид Бенк от Capital Market казва, че тази година Дисни ще наблюдава трудни сравнения, защото миналата година са имали толкова много бокс офис успехи със „Замръзналото кралство“, „Пазители на галактиката“, „Капитан Америка 2“, че тази година вероятно ще бъде малко по-слаба от миналата, но има и много филми, които очакваме, например „Отмъстители 2“ и разбира се, по-късно през декември „Междузвездни войни“.

Бети Лу, Bloomberg: Със сигурност „Междузвездни войни“ ще бъде голям удар за Disney.