Какво да се промени в работата на омбудсмана, за да стане по-полезен? blog.bg

Коментари и мнения от blog.bg

04.08.2015 | 11:21
Какво да се промени в работата на омбудсмана, за да стане по-полезен? blog.bg

Блог БГ е предаването на телевизия Bulgaria On Air, обобщаващо независими мнения и коментари по важни теми от деня за България, Европа и света, събрани от блогърската платформа blog.bg

Миналата седмицата, 27 юли - 2 август, в която парламентът избра национален омбудсман, се обърнахме към Вас, за да намерим заедно отговор на въпроса: Какво може да се подобри в работата на тази институция, така че да стане по-полезна за българите?

Идеалист: Омбудсманът е една ненужна длъжност. Досегашната история на тази институция го показа много ясно. Ще попитате "Ама как така ненужна?!". Отговарям веднага - неговите решения не са задължителни за никого! Той може само да пише и да приказва. Но с това у нас се занимават стотици и хиляди журналисти, НПО-та, будни граждани, общественици. И какво от това? "Кучетата си лаят - керванът си върви".

Борн: В нашия случай гръмкото понятие "омбудсман" спокойно и много точно може да се преведе на български като "арменски поп".

 панзар: Всеки един от нас може да изпълнява длъжността на омбудсмана - сядаш, слушаш тези срещу теб, клатиш съчувствено глава, ругаеш възмутително обекта, от който се оплакват и следва резонното: „Ще видя какво мога да направя и ще Ви се обадя“

Демограф: Когато има работеща, независима, почтена съдебна система, от омбудсман няма нужда.

Михала:  Да си гледа работата.

През август обявяваме конкурс. Тази седмица, 3 - 9 август, на тема: Каква е представата ви за идеалната лятна почивка?

Пишете ни! Най-добрите текстове ще получат специална награда!

 

Очакваме вашите мнения на www.blog.bg