Десислава Джерманска показва непознатото лице на ММА боеца Благой Иванов

Материалът на водещата на Boec.BG е публикуван в списание „Спринт“

12.06.2019 | 14:16
Десислава Джерманска показва непознатото лице на ММА боеца Благой Иванов

Водещата на предаването Boec.BG по Bulgaria ON AIR и главен редактор на сайта boec.bg Десислава Джерманска представя вълнуващото американско приключение на ММА боеца Благой Иванов. Материалът "Битката на Багата за Лас Вегас" е публикуван в списание "Спринт". Вижте част от него: 

 

Казват, че понякога в живота и един поглед може да промени всичко…

„Случи се още в самолета. Докато се снижаваше да каца, центърът на Лас Вегас се виждаше отлично. Казах си, че това е моето място и тук ще живея. Много ми хареса“, така започва американското приключение на Благой Иванов, много по-известен у нас като Багата. 

Един от най-популярните и успешни българи в бойните спортове – шампион по джудо и самбо, носител на световна титла по бойно самбо и световен шампион в ММА в супер-тежка категория. Вече 9 години Благой Иванов изживява своята мечта на американска земя. Като всеки амбициозен спортист и той гледа към изява на най-високо професионално ниво. Но не се рее просто в облаците, а с огромно усърдие, упоритост и непримиримост работи за постигането на целите си.

„Всички професионалисти в ММА живеят там – най-добрите треньори, най-добрите школи, най-добрите бойци. Това е меката на моя спорт. От цял свят всеки иска да се бие там“, категоричен е Иванов.

Участие в трите най-престижни вериги за смесени бойни изкуства – Bellаtor, WSOF и UFC. С това може да се похвали днес 32-годишният Иванов и за тези, които са наясно с реалностите и конкуренцията, знаят, че това страшно много.

В момента той е единственият българин, който има договор с най-престижната верига за смесени бойни изкуства в света –  The Ultimate Fighting Championship (UFC). Това буквално е Шампионската лига на бойните спортове, а достигането до клетката на тази верига съвсем не може да бъде случайност.

Един мач белязва завинаги живота и кариерата на Благой Иванов. Датата е 16-ти ноември 2008 година. Русия е домакин на Световното първенство по самбо и бойно самбо навръх 70-годишния юбилей на руския спорт. По този повод на трибуните в залата в Санкт Петербург са се събрали десетки величия на руския спорт, генерали, официални гости, популярни лица и лично президентът на страната Владимир Путин – сам самбист и джудист.

Целият материал може да прочетете на boec.bg