Какви резултати да очакваме от БСП на изборите за Европейски парламент

За БСП

09.02.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Какви резултати да очакваме от БСП на изборите за Европейски парламент

След като ръководството на БСП прие така наречените "евроатлантически идеи и ценности", в социалистическата партия възникнаха ясно изразена двойнственост и вътрешна дисхармония. По Устав тя е "лявоцентристка социалдемократическа партия". Социалният и качественият състав на неустановения брой членове - вероятно около 77 000, в структури, които не покриват напълно територията на България, определят БСП като политическа “сфера”, пълна с непримирими вътрешнопартийни противоречия. 

Какво ни казаха лидерите на парламентарните политически сили за своите главни намерения през сегашната сесия на 44-то Народно събрание и в изборната 2019-та? 
Харчим най-много за храна в Европейския съюз. По този показател убедително сме на първо място в стария континент. Усреднено българските граждани отделят 36,7 % от своите доходи за трапезата си. 

Тези и още теми коментират в предаването Q&A  по Bulgaria on air, политологът Стефан Георгиев, икономистът Ангел Марчев и политиците Спас Гърневски от ГЕРБ и Петър Витанов от "БСП за България".

Втора част гледайте тук >>