2018-та, 2019-та - анализи и прогнози

Необходим ли е извънреден парламентарен вот

12.01.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
 2018-та, 2019-та - анализи и прогнози

Отмина година, изпълнена с политическо напрежение; безброй скандали; сблъсъци и недоволство от бедността, ниските доходи и растящите цени. Имаше и смяна на министри; война между институциите; остро, но безполезно парламентарно противопоставяне.

Каква ще бъде Новата 2019-та година? Доколко реални са надеждите за кардинални промени? Възможно ли е това да бъде година на катарзис, за да променим своята държава в интерес на гражданите, а не на управниците? Как това, което става в Европа и редовните европейски и местни избори ще влияят на процесите у нас?

Кои са основните фактори, които определят необходимостта от извънреден парламентарен вот? Само български ли са причините за “болестта” на обществото ни или има и брюкселско влияние?
Какво означава за една икономика да разчита на емигрантските пари толкова, колкото и на инвестиции? Може ли реално да се развива модерна и стабилна икономика главно с такива средства?

Докога ще продължи този безперспективен процес? Разговор в студиото с политолога Борислав Цеков и икономиста Драгомир Стефанов в предаването "Q & A"  по Bulgaria ON AIR!

Втора част гледайте тук >>