Има ли условия за извънреден парламентарен вот в България

И има ли ясно очертана алтернатива на ГЕРБ

06.10.2018 | 18:00 Редактор: Зара Паталева
Има ли условия за извънреден парламентарен вот в България

"Всички сме свидетели как управляващата коалиция и премиерът Борисов бързо организират срещи с протестиращите и се опитват да купят хората, които имат реални проблеми. Така властта отлага възникналите противоречия, осигурява си време и си "купува" спокойствие!", коментират експерти и наблюдатели.

Естествено, посоченият модел на управление по същество е вреден. Той няма за цел и не оправя хаоса. Неспособността и нежеланието на настоящото правителство да решава проблемите превръща българските граждани в заложници на непрекъснати протестни акции и на управляващите, които ги залъгват с подаяния.

Ще има ли предсрочни избори? Първо, сега повечето български граждани разбират, че полза от предсрочен вот ще има, само ако съществува реална политическа, икономическа и социална алтернатива за управление на страната. Второ, необходима е забележима от избирателите опозиция, която не само отчита безбройните скандали и провали на управлението, но може да насочи обществената сила срещу тях и да организира съзидателната енергия на хората. Трето, потребно е предложение за нов, разумен, ясен и подлежащ на ефективен контрол от обществото формат на бъдещата власт в България. Четвърто, нужно е общественото недоволство да доближи критични стойности и мнозинството от българските граждани да настояват за реална промяна във властта.

Втора част гледайте тук >>