След 10 години на власт - умора и трупащи се негативи

Капитализмът - ремонт или преструктуриране

04.05.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
След 10 години на власт - умора и трупащи се негативи

Скандалите около "апартамент гейт" - въпросите не опират до това "голяма" или "малка" е корупцията. Винаги, навсякъде и за всеки, корупцията си е корупция. Основната причина за съществуването й е, че няма държавност в България.

Проблем са и изкривяванията в партиите, заради липсата на съответната идеология и заместването й с корпоративни и лични пристрастия и интереси. Въпросът е, дали този скандал ще се превърне в катарзис за сегашните ни политици? Може ли и с какво обществото да бъде успокоено? В този случай кои са правилните ходове, които следва да предприеме властта?

Умората от 10-те години на власт, комбинирана с все по- неефективни решения и слабо управление, с низ от гафове и безкрайни скандали - това вече ни е "в повече": за всеки от нас, за обществото и държавата. Резултатът - срив и оттегляне на доверието, изравняване на електоралната подкрепа за БСП и ГЕРБ.

Какви са истинските резултати от 10-годишното управление на ГЕРБ? Какви са последните прогнози за предстоящия евровот? През каква кампания преминаваме в България и в Европа?

Коментари по тези и още теми в предаването Q&A по Bulgaria on air, правят политологът доц. д-р Катя Михайлова и икономистът Стоян Панчев. 

Втора част гледайте тук >>