Ще препънат ли скандалите участниците в евровота

Евросъюзът: накъде, с кого, защо и как след изборите

27.04.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Ще препънат ли скандалите участниците в евровота

Повече от месец "апартаментгейт", с главни герои - част от знаковите лица на ГЕРБ, предизвиква и поддържа опасно много социален гняв. Сега възможностите пред ГЕРБ са силно ограничени, а техните действия показват, че не знаят как да излязат от капана, в който сами влязоха. Скандалите ще препънат ли участниците в евровота? Евроизборите неумолимо наближават.

Същевременно сега у нас няма ясно изявен фокус на обществения интерес. Свидетели сме на пъстра палитра от най-различни проблеми - като съдържание, степен на общност и адресати, които се включват в препирните за предстоящия континентален вот.

В тази "шарена черга" са втъкани и тежките проблеми и спорове за състоянието и бъдещето на България и Общността. Досега в българската дискусия най-слабо се вплита въпросът, как и накъде трябва да се развива ЕС след майските избори. Кои социални процеси са в основата на паричните помощи от чужбина за роднините в България? Защо през последните 10 години управляващите не могат да променят съотношението между емигрантските средства и чуждите инвестиции?

Тези и още теми коментират в предаването Q&A по Bulgaria on air, политологът д-р Димитър Ганев, икономистът Георги Ангелов и политикът от ГЕРБ Христо Гаджев. 

Втора част гледайте тук >>