Избори 2019 - изпит за властта и опозицията

Имаме ли "поглед" за утрешния ден

13.04.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Избори 2019 - изпит за властта и опозицията

Все повече български граждани осъзнават, че у нас сериозните и неотложни демографски, етнически, финансови, икономически, социални, политически противоречия и проблеми не се решават, защото няма полезни идеи, разумна стратегия и експертни мнения. Дейността на служителите в централната и местната власт е болезнено неефективна по всички задачи, за които те нямат личен интерес.

Все по-уверено говорим за 2019-та, като изборна година с определящи събития - вотовете за европейски парламент и местна власт, а защо не и евентуален извънреден за Народно събрание.

В такива години щенията на управляващите и опозицията да се харесат на гласоподавателите диктуват съдържанието и формите на политическия, икономическия и обществения живот.

Според Еврокомисията "когато става въпрос за прозрачност на обществените поръчки, България има една неприятна характеристика. В много от тях кандидатът е само един. Резултатите са доста по-лоши в сравнение със средните в Европейския съюз".

Тези и още теми коментират в студиото на "Q&A"  по Bulgaria on air политологът Стефан Георгиев, икономистът доц. д-р Ангел Марчев и политикът от “БСП за България” Пенчо Милков. 

Втора част гледайте тук >>