Club Investor BG 07.04.2015 - II част Обзор за месец март 2015

Това издание на Клуб Инвестор с Ивайло Лаков е обзорно и се дебатират някои от основните теми от март 2015. Гости в студиото са: Илия Лингорски, финансист, Андрей Стойчев, трейдър и Росен Йорданов, психолог.

08.04.2015 | 11:54 Редактор: Красимир Лаков
Club Investor BG 07.04.2015 - II част Обзор за месец март 2015

"Сделката за едно евро"  повдигна няколко много основателни въпроси, които по всяка вероятност ще доведат до законодателни промени, касаещи всички нас. Например как е възможна концентрация на такъв ресурс под контрола на един единствен човек, независимо кой е той. По думите на Радан Кънев това е вертикална концентрация на фирми с допълваща се дейност, които имат пряко отношение към националната сигурност, поради което осигуряват силна власт и възможности за скрито влияние и опити за дестабилизация на държавата в период на обща международна криза.
Впрочем директорът на LIC 33 Пиер Луврие, едноличен собственик на компанията, е белгиец с руски паспорт, постоянно пребиваващ в Москва от 2010 година.  За него се знае малко, освен, че е имал или има общи бизнес проекти с приближения до Путин олигарх Константин Малофеев.
Втората част от предаването можете да проследите в прикаченото по-долу видео: