ВУЗФ отвори вратите си за гимназисти – даде старт на лятната си бизнес академия

Над 90 ученици ще посетят лекциите в рамките на петдневната академия

27.06.2017 | 14:49 Редактор: Жанета Нейкова
ВУЗФ отвори вратите си за гимназисти – даде старт на лятната си бизнес академия

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) отвори вратите си за гимназисти, като даде старт на лятната си бизнес академия. Тя започна в понеделник и ще продължи до петък (30 юни).  В рамките на тези пет дни участниците имат възможност да се докоснат до някои от бизнес дисциплините, които се преподават в университета. Преподаватели и лектори от ВУЗФ пък ще бъдат насреща, за да споделят с тях ценен опит и ноу-хау от практиката си. Независимо, че академията вече е започнала, всеки един ученик е добре дошъл да се присъедини по всяко време.

Програмата е наситена с различни лекции, чрез които да се запали интересът на гимназистите от 10, 11 или 12 клас към финансите и бизнеса. Някои от най-интересните теми са "7-те умения, които милионерите не учат в училище“, "Иноватори на растежа. Как да намираме и създаваме идеи, които да ни направят успешни!“ и "Психология на рекламата“.  

Висшето училище е домакин на лятната бизнес академия за трети пореден път. Тази година обаче интересът сред учениците е най-голям - над 90 души са се записали за лекциите. За сравнение през 2015 г. участниците бяха около 40, а през 2016 г. - близо 70.  Всички, които успешно преминат академията, ще получат както ценни знания от специалисти, така и сертификати от ВУЗФ.