Bang&Olufsen разбива представите с новата стенна звукова система BeoSound Shape

Новата система излиза на пазара през август

13.04.2017 | 15:09 Редактор: Анисия Иванова
Bang&Olufsen разбива представите с новата стенна звукова система BeoSound Shape

Датският технологичен лидер в звуковите иновации Bang&Olufsen продължава да изумява с продуктите си. Този път в центъра на вниманието попада новата безжична модулна система BeoSound Shape, която освен с качеството на възпроизвеждания звук, впечатлява и с нетрадиционен дизайн.
Модулната стенна звукова система представлява пакет от високоговорители, акустични заглушители и усилватели, всеки от които - във формата на шестоъгълна плочка. Те могат да бъдат подредени на стената според желанието и вкуса на собственика им. В центъра на всяка комбинация е ядрото – Core процесор, към който могат да бъдат свързани най-малко четири говорителя, усилвател и акустичен заглушител. Всеки има свободата да избере от колко плочици, в каква форма и в какви цветове да бъде стенната система. Палитрата от цветове, която Bang&Olufsen предлага, включва тъмно синьо, лилаво и пастелено розово, зелено, сиво и черно. Цялата система може да се управлява безжично и да стриймва музика през Bluetooth 4.1, Apple AirPlay, Chromecast и BeoPlay.

Уникална черта на тази аудиостема е и алгоритъмът за преобразуване на музиката. Той е предназначен да управлява звука така, че да се разпространява музиката от средата към краищата и по този начин да се създаде илюзията, че в центъра се намира вокалът на музикалната група, а отстрани – инструментите. Амбицията на Bang&Olufsen е стенната система BeoSound Shape да убеди слушателя, че любимата му музикална група буквално се намира до стената и изпълнява на живо любимите му песни.

BeoSound Shape ще бъдат пусната в продажба през август, а малко след международната премиера се очаква да бъде налична и в шоурума на Bang&Olufsen на ул. „Оборище“ 10 в София. Цената на всеки пакет ще варира според броя на говорителите, усилвателите и звуковите заглушители в него.