Над 180 деца взеха участие в Държавното първенство по Кумите до 12 и 14 години

Състезателите на НККФ показаха отлично ниво и ефективни техники

31.05.2016 | 09:49 Редактор: Тодор Петров
Над 180 деца взеха участие в Държавното първенство по Кумите до 12 и 14 години

Над 180 състезатели от 26 клуба участваха в Държавното първенство по Кумите (до 12 години) и КАТА (до 14 години), което се проведе в Ямбол на 28 май. 

Специални награди за най-технични състезатели получиха Жасмина Янчева от СК „ТИМ“ – гр. Варна и Виктор Колев СК „Киокушин“ – гр. Шумен. С награда за най-висок боен дух бяха отличени Симона Петрова от СК „Ояма“ – гр. Нови Пазар и Габриел Костов от СК „Киокушин“ – гр.  Ямбол. За най-добър съдия на турнира бе определен Живко Андреев от СК „Самурай“ – гр. Бургас. 

Състезанието беше изключително оспорвано и малките бойци на БККФ показаха отлично ниво на подготовка и много разнообразни и ефективни техники. Домакин на състезанието беше спортен клуб Киокушин Ямбол с ръководител Сенсей Георги Георгиев. 

Състезанието беше открито от Илияна Бицова, зам.-кмет на община Ямбол с ресор „Образование, спорт и култура“. С това първенство символично приключиха състезанията от първото полугодие в националния календар. В периода 3-10 юли предстои традиционният летен лагер на Българска Карате Киокушин Федерация с рекорден брой участници – над 800 човека.