Властта търси комуникация с обществото, смята политолог

Срещата с медиите бележи положителна тенденция, смята Явор Александров

11.03.2014 | 09:32 Редактор: Боян Христов
Властта търси комуникация с обществото, смята политолог

Очевидно управляващите търсят начин за комуникация с обществото, коментира срещата с медиите на БСП и ДПС политологът Явор Александров в ефира на Bulgaria On Air.

Очертава се положителна тенденция в тази насока, след форума за бизнеса, тази среща и евентуална следваща такава, каза той.

„Разбира се, има съмнения за режисирани въпроси и критики за липсата на отворен диалог, тъй като не всички представители на медиите успяха да отправят своите запитвания, а на някои не беше отговорено”, коментира политологът.

Определено може да се говори за начало на предизборната лексика, категоричен е Александров. Според него БСП и ДПС отправиха много ясни послания, наблягайки на положителните резултати от началото на управлението на кабинета.

„Интересното е, че заедно с представянето на общата си визия, БСП и ДПС опитаха да се разграничат една от друга в ориентацията на социалната си политика – докато Сергей Станишев обърна внимание на пенсионната система, Лютви Местан говори за тютюнопроизводителите и земеделците”, посочи Александров.