Политическият живот в България е болен, твърди Томислав Дончев

Депутатът твърди, че не знае кой се е опитал да открадне ГЕРБ от Бойко Борисов

27.02.2014 | 20:48 Редактор: Елена Кирилова
Политическият живот в България е болен, твърди Томислав Дончев

Не знам детайли, но това е израз на изключително болния политически живот, който имаме, заяви в предаването “Денят On Air” на Bulgaria On Air депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев във връзка с днешните разкрития на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че двама души са се опитали да му откраднат партията.

По думите на Дончев политическият живот в България вече няма нищо общо с нормалността. Симптом на патологичната ситуация, в която се намира България в момента, е наличието на ГМО партии, уточни депутатът. Той обясни, че според него те обслужват нечии интереси, имат щедро финансиране и къс живот. Въпреки това според него не бива да се позволява да се създава опасното усещане, че в България всичко може да бъде купено.

Нарушаването на нормалните дебати не позволява на общественото внимание да се фокусира върху далеч по-сериозни проблеми, категоричен е Дончев. Той смята, че най-големият проблем е ценностен, а сегашното правителство не изпълнява волята на народа.

“Куп проблеми останаха на сянка, а има много притеснителни неща”, подчерта той. Според него такива са еврофондовете, последните скандали около Държавен фонд “Земеделие”, проблемите с природните паркове и тези в сферата на сигурността.

Той поясни, че и при финансирането на проекти в различните общини се забелязват нарушения. По думите му не е лошо на общините да бъдат отпускани допълнителни средства, но те не се ползват за важни проекти, предизвикващи растеж, а за почистване на дерета, за строене на фонтани и басейни. Често се случва да кандидатстват и общини със сходни проекти, но само едната да получи пари, каза Дончев.

“Единствената разлика е в партийната окраска”, категоричен е той.

Бившият министър по управлението на европейските фондове заяви, че все още не е взето решение дали той ще води листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент, но то ще стане ясно в следващите две седмици.

“За мен самият това е един изключително труден избор, защото е важно в ЕП да има силни български депутати”, подчерта той.

Повече по темата вижте във видеото!