Време за пуканки

Десетте най-любопитни телевизионни сериала тази пролет

13.03.2016 | 11:11 Редактор: Константин Томов
Време за пуканки

Текст КАЛИН НИКОЛОВ*

 

Vinyl

Какво: Съвместен проект на Мик Джагър, Мартин Скорсезе и сценариста Терънс Уинтър ("Престъпна империя", "Семейство Сопрано" и "Вълкът от Уолстрийт"). "Винил" проследява съдбата на закъсала звукозаписна компания в златната епоха на рока - 70-те.

Кога: дебютира по HBO на 14 февруари.

 

               Хю Лори най-после се завръща на телевизионния екран в The Night Manager

 

The Night Manager

Какво: Хю Лори, или д-р Хаус, се завръща на малкия екран като сенчест търговец на оръжие, когото главният герой (на Том Хидълстън) е вербуван от спецслужбите да следи. По романа на Джон Льо Каре.

Кога: От 21 февруари по ВВС.

 

                                     Робот в ролята на легендарния Юл Бринър в Westworld

 

Westworld

Какво: Екранизация по роман на признатия майстор на научната фантастика Майкъл Крайтън. Атракционен парк, посветен на Дивия запад, ползва роботи и други технологии от бъдещето, за да задоволи всички мечти на клиентите си. Половин дузина звезди в ролите, начело с изключителния сър Антъни Хопкинс.

Кога: Още няма оповестена дата.

 

 

                            Содърбърг е поверил главната роля на Райли Киоу, внучката на Елвис

 

The Girlfriend Experience

Какво: Стивън Содърбърг ("Бандата на Оушън", "Трафик") вече нахлу с гръм и трясък в телевизионния свят с "Хирургът". Вторият му опит със сериалите е базиран на експерименталната му лента от 2009 със същото име, в която игра тогава действащата порнозвезда Саша Грей. Този път обаче ролята на скъпоплатена нюйоркска компаньонка е поверена на по-конвенционална актриса - Райли Киоу (Mad Max: Fury Road). Която между другото е внучка на Елвис.

Кога: От 10 април.

 

The Crown

Какво: биографичен сериал за Елизабет II от същия сценарист, който написа номинирания за "Оскар" кино хит "Кралицата". Изгряващата звезда Клеър Фой е в главната роля, а  любимецът ни Джон Литгоу играе Чърчил.

Кога: Още няма конкретни дати.

 

 

                                            Пътуване във времето със Стивън Кинг

 

11.22.63

Какво: Адаптация по трилъра на Стивън Кинг за учител, който се опитва да се върне във времето и да осуети убийството на Кенеди. Продуцент е Джей Джей Ейбрамс ("Междузвездни войни VII"), в ролите са Джеймс Франко, Крис Купър и още няколко познати физиономии.

Кога: От 15 февруари по Hulu.

 

War And Peace

Какво: Нов (пореден) прочит на класическия шедьовър на Толстой, този път от страна на ВВС и Weinstein Company. Пол Дейно и Лили Джеймс правят силни роли като Пиер Безухов и Наташа Ростова. На втори план ще мернете Джим Броудбент, Джилиън Андерсън, Стивън Рей, Брайън Кокс и Матийо Касовиц.

Кога: BBC го извъртя през януари.

Още по темата

The Young Pope

Какво: След "Великата красота" изпитваме обяснимо любопитство към всеки следващ проект на Паоло Сорентино. В случая това е историята на Пий ХIII, най-младия папа, избиран някога. Джъд Лоу и Даян Кийтън са в главните роли.

Кога: през пролетта.

 

                                         Деймиън Люис като финансова акула в Billions

 

Billions

Какво: Пол Джамати като циничен прокурор, който се опитва да заклещи една от най-могъщите акули на Уолстрийт - не друг, а Деймиън Люис (Homeland). Критиците не са чак във възторг, но историята е увлекателна и ще ви даде доста по-ясен поглед в зловещия свят на големите финанси.

Кога: Първият сезон ще прилючи на 27 март.

 

Taboo

Какво: В началото на XIX век авантюрист се завръща от Африка с 14 откраднати диаманта и твърдата решимост да отмъсти за смъртта на баща си. Том Харди е не само изпълнител на главната роля, но и сценарист и копродуцент - заедно със самия Ридли Скот.

Кога: Още няма ясни дати.

 

И ОЩЕ

- След десетилетна пауза Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън се завърнаха с "Досиетата Х" (от 24 януари).

- Кевин Спейси отново е корумпираният политик Франк Ъндъруд в четвъртия сезон на "Къща от карти" (от 4 март).

- Четвърти сезон на отличната шпионска драма The Americans (от 16 март).

- Madoff с Ричард Драйфус е опит за биография на скандалния измамник от Уолстрийт Бърни Мейдоф (от 3 февруари).

- През май ще видим първите серии на новия Top Gear – без Джереми, Ричард и Джеймс, но за сметка на това с Мат ЛеБланк.

- И накрая, но не по-важност, на 24 април е премиерата на шестия сезон на Game of Thrones.