Запис, показващ убийството на чернокожия мъж, бе пуснат по американските медиите

Протестите по улиците на Шарлът продължават

24.09.2016 | 10:29
Запис, показващ убийството на чернокожия мъж, бе пуснат по американските медиите

Запис от убийството на 43-годишния Скот беше излъчен по няколко американски телевизии. На него се вижда как полицаи откриват огън по мъжа, като не е ясно дали той е въоръжен, 

След излъчването на записа, разследващите заявиха, че намереният пистолет на мястото на инцидента е бил с отпечатъците на убития Скот.

"Не стреляйте по него. Той не е въоръжен. Има мозъчна травма и просто току що си изпи лекарствата. Моля, не стреляйте по него", се казва в записа от съпругата му. 

На записа обаче не се вижда ли Скот е имал оръжие. Полицията на град Шарлът съобщи, че иззетият от мястото на убийството пистолет е бил зареден. Според информация на разследващите по оръжието имало отпечатъци и кръв, с ДНК-а, съвпадащи с тези на Скот.

И тази нощ хиляди излязоха на протест по улиците на Шарлът срещу полицейското насилие. Част от плакатите гласяха: "Просто спрете убийствата и покажете записите".

Освен видеото от телефона на съпругата на Скот има и други записи от камери, които се намират около мястото на инцидента.