Русия дава $50 млн за информация за терористите на борда на KGL 9268

Бомба е свалила самолета над Синай

17.11.2015 | 10:44
Русия дава $50 млн за информация за терористите на борда на KGL 9268

Русия призна катастрофата над Синай за терористичен акт и обяви награда от 50 млн долара за информация за терористите.

Федералната служба за безопасност на Русия призна катастрофата на руския пътнически самолет над Синай за терористичен акт, съобщи РИА Новости. При катастрофата на А321 загинаха над 220 души, каза ръководителят на ФСБ Александър Бортников.

На борда на самолета е взривена бомба, каза Бортников.

"Може еднозначно да се каже, че това е терористичен акт", каза Бортников по време на съвещание по резултатите от разследването на катастрофата на руския самолет в Кремъл, под председателството на президента Путин.

Самолетът на Когалимавия, полет KGL 9268 с 224 души на борда падна 23 минути след излитане от летище Шарм-ел-Шейх, в 07:14 на 31 октомври 2015. Оцелели няма.

Руският президент Владимир Путин каза, че терористите ще бъдат "намерени наказани".

"Трябва да го направим без срок на давност, да научим имената на всички. Ще ги търсим навсякъде, където и да се скрият. Ще ги намерим във всяка точка на планетата и ще ги накажем", каза Путин.

 

ФСБ се обърна към руската и международната общественост за съдействие при установяването на самоличността на терористите.

Руските служби обявиха награда от 50 млн долара за информация за терористите.

 

Великобритания е в постоянен контакт с руските власти по въпроси, свързани с разследването на катастрофата на А321, съобщи Форин офис от Лондон, цитиран от РИА Новости.