Зигмар Габриел: Атентатите в Париж не трябва да водят до предразсъдъци към бежанците

Много хора търсят в Европа защита и сигурност, коментира германският министър на икономиката

14.11.2015 | 16:28 Редактор: Мариета Иванова
Зигмар Габриел: Атентатите в Париж не трябва да водят до предразсъдъци към бежанците

Не трябва да допускаме дискусията за необходимостта от засилване на мерките за безопасност, в контекста на атентатите в Париж, да доведе до предразсъдъци по отношение на бежанците мюсюлмани, заяви в Берлин вицеканцлерът и министър на икономиката и енергетиката на Германия Зигмар Габриел.

Много хора търсят в Европа защита и сигурност. Не можем да позволим да страдат тези, които пристигат от региони, от които се насочва към нас терор,” коментира той, цитиран от ТАСС.

По думите му мюсюлманите не трябва да страдат от това, че „убийците, прикривайки се зад религията, заплашват хора и Европа”.

„Този атентат ( в Париж) беше насочен срещу нас,” коментира вицеканцлерът. – „Независимо от това, ние искаме да останем открита страна, открито общество”, коментира Габриел, призовавайки към защита на общите ценности.

Припомняме, че полският министър по европейските въпроси Конрад Шимански коментира, че Полша не може да приеме имигранти според квотното разпределение на Европейския съюз след атаките в Париж.

В същото време редица медии съобщиха, че на мястото на атентата в концертната зала Батаклан до един от терористите е намерен сирийски паспорт.