Швеция засекретява адресите на бежанските центрове

Причината са многобройните палежи на пригодените за целта сгради през последните месеци

28.10.2015 | 13:20 Редактор: Мариета Иванова
Швеция засекретява адресите на бежанските центрове

Шведският миграционен борд взе решение да запази в тайна адресите на центровете за прием на бежанци, предава ТАСС. Причина за решението станаха многобройните палежи на тези сгради през последните месеци.

„Получаването на списък с адресите на центровете за прием на бежанци ще стане невъзможно,” коментира пред вестник Dagens Nyheter говорителят на миграционната служба Микаела Рибенвик.

Органите на реда  засилили охраната на местата, където пребивават имигрантите, предава ТАСС. Засега полицията не е успяла да намери свидетели на извършителите на палежите. В тази връзка се обърнали и към обществеността с молба за помощ в разкриването на престъпленията.

През изминалата нощ още един приемен център за бежанците е бил подпален- този път бивша детска градина в сточно предградие.

Охранителите на приемния център успели да се справят с огъня преди пристигането на пожарната.

Огнеборци се наложело да потушават друг огън в южната провинция Сконе, където по бъдещ приют за мигранти е бил хвърлен коктейл Молотов.

Прогнозата на миграционната служба към 22 октомври сочи, че 9.8-милионната Швеция може да приеме до 360 хиляди мигранти в периода 2015-2016. Това е най-високият брой на глава от населението в ЕС.