Трябва да продължим да говорим: Ренци за Гърция

Интервю за Il Messagero

05.07.2015 | 12:46
Трябва да продължим да говорим: Ренци за Гърция

След гръцкия референдум, какъвто и да е резултатът, „очевидно е“, че европейците трябва да започнат „отново да говорят“, каза италианският премиер Матео Ренци в интервю за Il Messagero.

 

Италия няма да е брат по неволя на Гърция: Ренци пред TG5

Испания се надява Гърция да остане в Еврозоната

„Когато видиш един пенсионер да плаче пред банката и хората да се редят на опашка пред банкоматите си даваш сметка, че една така важна страна за света и за своята култура като Гърция не може да свърши по този начин“, заяви Матео Ренци на ежедневника Il Messagero.

Ренци има предвид снимката, която направи репортерът на AFP Сакис Митролидис в Солун .

 

Италия няма от какво да се страхува от гръцкия референдум: прогнозата на Standard & Poor за 11 млрд евро щети. " Цифрите," казва Матео Ренци, " не са реалистични, по-черни са отпреди няколко години".

/Снимка: Матео Ренци, правителствен сайт/

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
GLOBALUSER
преди 8 години
Плаче! Във Втори флот може да мие палубите и да мете пристанището. Съчувствам единствено на т.н. "славяногласни" елини в Северна Гърция. Всъщност думата елини/ абисински / трябва да бъде в кавички, но по-големи. Галените деца на запада имат този късмет, че ги управляват свързани с Гърция политици за разлика от нашите "богоизбрани" ***. Сигнализирай за неуместен коментар