Facebook помага за споделянето на информация за оцелели в Непал чрез услугата Safaty Check

Facebook пусна услугата Safety Check след земетресението в Непал.

28.04.2015 | 13:02 Редактор: Велко Каменов
Facebook помага за споделянето на информация за оцелели в Непал чрез услугата Safaty Check

Facebook пусна услугата Safety Check, чрез която хора, които са били в района на тежкото земетресение в Непал, могат да съобщят дали са в безопасност, съобщава Bloomberg. Ако Facebook засече, че някой от потребителите на социалната мрежа е бил в района на земетресението, когато трагедията се е случила, той получава пинг с въпрос дали е добре.

Потребителят трябва да посочи дали е добре и ако го направи всичките му приятели получават известие, че е в безопасност. Има брояч, който показва колко от приятелите ви, намирали се в района по време на земетресението, са потвърдили, че са в безопасност и колко все още не са отговорили.

Социалната мрежа Facebook пусна услугата Safety Check след земетресението и цунамито в Япония. След това услугата става достъпна след всяко подобно голямо бедствие .

Освен това Facebook стартира и кампания за дарения за бедстващите. Потребителите в социалната мрежа ще получат известие, в което Facebook казва, че ще направи дарение, равно на сумата, която те дарят, стига тя да не надхвърля 2 милиона долара.