Саркози определи Борисов като най-оцеляващият български политик

Ти нямаш загуби, ти имаш само победи, заяви още бившият френски президент на среща с премиера

14.04.2015 | 16:31 Редактор: Мариета Иванова
Саркози определи Борисов като най-оцеляващият български политик

Никола Саркози поздрави премиера Бойко Борисов за положените усилия за съставяне на работещо правителство. На среща между двамата в Париж бившият френски президент се обърна към българския министър-председател с думите: „Ти си най-оцеляващият български политик. Ти нямаш загуби, ти имаш само победи”, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Борисов е във Франция за откриването на изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България” в Лувъра.

По време на разговора Никола Саркози заяви пред Бойко Борисов, че подкрепя ГЕРБ в Европейската народна партия (ЕНП) още от първия ден и че между ГЕРБ и „Съюза за народно движение“ има перфектно сътрудничество.

„Още когато те видях знаех, че ще станем приятели. Много обичам България. Радостен съм, че благодарение на ГЕРБ България зае полагащото й се място в Европейския съюз“, каза още Саркози.

От своя страна, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави Никола Саркози за победата на неговата партия „Съюз за народно движение“ на последните местни избори във Франция.

„Добрите ни отношения и с президента Оланд, и с премиера Валс, и с партията на колегата Саркози, която спечели местните избори, са шанс за България.  Днешната ни среща с моя приятел Саркози дава допълнителна увереност на френския бизнес, че България е прогнозируема страна  и, независимо от политическата конюнктура, сме добро място за правене на бизнес. Не случайно и всички големи компании от Франция вече пожелаха да се видим и да разговаряме за възможностите за инвестиции в нашата страна“, заяви   Борисов.

Премиерът покани бившия френски президент Саркози да посети България, за да засилят допълнително съвместната работа между ГЕРБ и „Съюза за народно движение“. Саркози посочи, че приема поканата с удоволствие.

Още новини за България четете тук