Близките на Амеди Кулибали осъдиха терористичните атаки в Париж

Майката и сестрите на джихадиста изказаха съболезнования на семействата на жертвите

11.01.2015 | 09:46 Редактор: Мариета Иванова
Близките на Амеди Кулибали осъдиха терористичните атаки в Париж

Близките на френския джихадист Амеди Кулибали осъдиха терористичните атаки в Париж  и изразиха съболезнования на семействата на жертвите в специално разпространено съобщение, съобщава БТА, позовавайки се на информация на AFP.

"Аз, майката на Амеди Кулибали и всичките ми дъщери изказваме искрените си съболезнования на семействата на жертвите  от магазина "Ипер Кашер", на семейството на служителката на общинската полиция в Монруж и на жертвите от Charlie Hebdo,” написаха роднините на Кулибали. – “Осъждаме тези действия. Не споделяме радикалните идеи. Надяваме се, че няма да има отъждествяване на тези омразни действия с мюсюлманската религия", допълват те.

На 9 януари при спецоперация на френските сили за сигурност 32-годишният Кулибали беше убит в магазин в източната част на Париж, където беше взел заложници. Четирима от тях са били убити. Той е заподозрян и за убийството на полицайка във парижкото предградие Монруж на 8 януари. Предполага, че тогава е бил с приятелката си Хаят Бумедиен, чието издирване продължава.

 Кулибали е съгласувал действията си с Саид и Шериф Куаши, които откриха стрелба и убиха 12 души в редакцията на Charlie Hebdo на 7 януари. Двамата братя бяха също бяха убити при щурм на силите за сигурност срещу печатница в индустриалната зона Дамартен-ан-Гоел, където се бяха барикадирали.