Нови сблъсъци между проруските сепаратисти и правителствената армия в Изтрочна Украйна

Трима души са загинали, а други петима са ранени, след обстрел край Донецк

29.09.2014 | 15:37 Редактор: Ирина Георгиева
Нови сблъсъци между проруските сепаратисти и правителствената армия в Изтрочна Украйна

Нови сблъсъци между проруски сепаратисти и правителствената армия в Източна Украйна. Трима души са загинали, а други петима са ранени, след обстрел край Донецк. Междувременно, в официално изявление Барак Обама изключи военна конфронтация между НАТО и Русия заради случващото се в Украйна.

Обстрелът в Донецк е продължил през цялата нощ, като са нанесени щети на множество сгради в Куйбашевския и Киевския квартал на града. В съобщение на местните власти се посочва още, че към този момент обстановката в града остава напрегната. Чуват се единични изстрели от тежко оръжие в редица райони на града. 

Колона от бронетехника на проруските сепаратисти е навлязла в украинския град Макеевка, Донецка област. Колоната се състои от 15 единици техника. По-рано бе съобщено, че пет квартала на Макеевка са били подложени на обстрел, в резултат на който е загинал един човек.ю

Междувременно, в официално изявление Барак Обама изключи военна конфронтация между НАТО и Русия заради случващото се в Украйна. Президентът посочи, че до сблъсък може да се стигне единствено, ако „започнат проблеми" със страни-членки на съюза.

Санкциите на Запада способстват за регулиране на конфликта в Източна Украйна, заяви Обама в задочен отговор на руския външен министър Сергей Лавров, който призова за прекратяване на търговската война и „рестарт" на отношенията между Вашингтон и Москва.