Amazon увеличи присъствието си в Китай

Компанията отвори свой офис в Зоната за свободна търговия в Шанхай

21.08.2014 | 09:29 Редактор: Ирина Георгиева
Amazon увеличи присъствието си в Китай

Световният гигант в интернет продажбите Amazon увеличи присъствието си в Китай. Компанията отвори свой офис в Зоната за свободна търговия в Шанхай. Това ще доведе до увеличаване на обхвата на стоките, които ще се доставят на китайския пазар. 

Офисът в Шанхай и споразумението с администрацията на Зоната за свободна търговия означава, че китайските потребители ще могат свободно да получават доставки на стоки от всички точки на света. Логистичният център на Amazon в Шанхай ще спомогне за намаляване на цената на дистрибуцията на стоки, както и ще улесни предлагането на китайски стоки за останалите части на света.

"Клиентите в Китай вече могат да отидат на нашия сайт и имат достъп до всички стоки. Освен това за тяхно улеснение сайтът е преведен на китайски. Ще осигурим по-ниски цени на доставките и по-кратък срок за тях. Всеки печели!" - обясни Диего Пиачентини, вицепрезидент на Amazon.com.

Така китайските клиенти на Amazon ще чакат между 7 и 10 дни за да получат своите поръчки от сайта. Иначе Зоната за свободна търговия в Шанхай беше създадена през октомври миналата година като стъпка в посока осъществяването на сериозни икономически реформи в страната.