Броят на жертвите от потъналия ферибот надхвърли 100

Спасителните екипи успяха да достигнат до нови помещения и да извадят десетки тела на загинали ученици

22.04.2014 | 09:57 Редактор: Красимир Кирев
Броят на жертвите от потъналия ферибот надхвърли 100

Броят на жертвите на потъналия на 17 април ферибот край Южна Корея надмина 100 души. Спасителните екипи успяха да достигнат до нови помещения и извадиха десетки тела на загинали ученици. Все още ресторантът е недостъпен, а според спасителните екипи там може би има още няколко десетки загинали.

Видимостта под водата е много малка, става ясно от репортаж на Bloomberg. На дълбочина от един метър, тя е ограничена до 50 см. На 10 метра под вода, видимостта се намалява до 20 см. За навигация, спасителите използват карти и чертежи на кораба.

На разположение на силите за реакция при бедствия е специален подводен робот, с помощта на който потъналият ферибот трябва да бъде изтеглен към сушата.

Властите и семействата на изчезналите постигнаха съгласие търсенето да продължи още два дни, след което да се премине към изтеглянето на огромния плавателен съд. Когато това стане, ще бъде улеснено разследването за причините, довели до трагедията. От компанията оператор на ферибота публикуваха официално обръщение към роднините на загиналите и обещаха пълно съдействие на разследването.