България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Перфектната жена? Според някои: Без татуси, врачки, пиърсинг, алкохол и...

Певицата Ева Георгиева и журналистът Анатолий Попов дават съвети за запознанствата във и извън социалните мрежи пред Bulgaria ON AIR

28.07.2017 | 10:25 Редактор: Иван Берберов
Перфектната жена? Според някои: Без татуси, врачки, пиърсинг, алкохол и...

Мъж пусна обява в Интернет като изреди куп изисквания към жената, която би станала негов партньор в живота. 

Той се казва Валентин Стойков и е на 34 години. Търси си сериозна приятелка чрез обява, която е пуснал в собствения си блог, а от скоро обявата се върти и в социалната мрежа Facebook. Отзивите обаче не е ясно колко са обещаващи и ето защо:

Бих искал да си намеря жена за сериозна връзка, с която да имаме сходно мислене по някои важни въпроси свързани с рационалното мислене и поведение. Това включва и проблема с конформизма, и натиска на околните за възпроизвеждане на тези теми, приети за нормални.

Търся си приятелка, която няма татуировки и пиърсинг не просто защото това е грозно и противно, а защото това е индикация за сериозен проблем с взимането на решения, пише Валентин.

Мисля, че алкохолът, цигарите, веганството, вярата във врачки, хомеопатията, вярата във въображаеми небесни приятели, хороскопи и други подобни глупости също са добър индикатор за липсата на сходство в мненията ни за важните неща, продължава обявата му. 

Валентин съвсем не спира до тук. Той е описал изключително подробно всички художествени произведения които харесва и е предоставил дълъг списък с отговора на въпроса "С какво се заминавам?". 

Не знаем, дали Вальо ще успее да намери половинката си, но можем да му пожелаем успех. 

Твърденията, че сме се изкривили с големите си изисквания не са верни. Щом има подобен мъж, с подобни изисквания, то все някъде има и подходяща за него жена. Валентин има шанс да успее, отбеляза певицата Ева Георгиева в студиото на "България сутрин".

"Запознанството в интернет е възможно да доведе до дълготрайни взаимоотношения, но процесът много ще се усложни от високите изисквания на хората. Също така стабилността във връзките може да се разклати, ако подходим с големи очаквания. Познавам хора, които са щастливо женени след запознанство в социална мрежа, но не са подхождали с такива подробни и специфични изисквания", пък посочи журналистът и PR Анатолий Попов пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора, гостите отправиха призив към обществото, да не се доверяваме лесно на запознанствата в Интернет, защото не знаем, кой седи пред екрана от другата страна и да не се променяме коренно, за да се харесаме на когото и да е.

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Valentin_Stoykov
преди 6 години
Въпреки, че в статията ми по-горе думата мем е връзка (оцветена е в синьо и се клика на нея), която сочи към пояснение на значението и, забелязах, че хората не обръщат внимание на това и затова реших да го поясня.(Системата на сайта отрязва текста след знака за ударно и. Същия проблем се наблюдава и в сайта на Investor.bg, докладвах за този бъг, но все още не е оправен.) Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Valentin_Stoykov
преди 6 години
Редактирали са ми "меми" като "теми"... Аз имах предвид точно това, което съм написал - меми.Не разбраха обаче, че изброяването на нещата, от които се интересувам не значи, че си търся жена, която да се интересува от същите неща. Ясно съм го написал в статията:Когато бях наивен (по време на ученическите ми години и малко след това) исках да си намеря гадже, с което да имаме общи интереси. Това сега ми изглежда нелепо. Не е нужно да имаме общи интереси, достатъчно е да имаме консенсус по някои важни неща.Въпреки, че в статията ми по-горе думата мем е връзка (оцветена е в синьо и се клика на нея), която сочи към пояснение на значението Сигнализирай за неуместен коментар