България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Обрат: Дъщерите на зам.-главния мюфтия са нападнали момичетата

Не е пристойно за свещеник да подхожда с нападки, посочиха родителите на битите деца пред Bulgaria ON AIR

05.07.2017 | 08:24 Редактор: Иван Берберов
Обрат: Дъщерите на зам.-главния мюфтия са нападнали момичетата

Обрат по случая с дъщерите на заместник-главния мюфтия. Двете момичета, които бяха задържани за нападение над съпругата и дъщерите на свещеника Бирали Бирали твърдят, че всъщност те са били нападнати, удряни и обиждани. 

"Децата са минавали през паркинга на някакъв магазин. Чули са епитети по техен адрес свързани с облеклото им. Върнали са се, за да разберат има ли някакъв проблем. След което по-голямата дъщеря на Бирали е посегнала към момичетата", посочи бащата на едно от децата Веселин Узунов.

Той смята, че Бирали Бирали вероятно ще иска да осъди родителите на двете момичета, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

"Очаквах като свещенослужител Бирали да загърби казуса и да подходи със смирение, вместо това започва с нападки и скандали. Можеше да се намери начин да си опростим взаимно греховете, ако има такива. Явно той не е решил така да процедира", допълни Узунов.

Майката на другото момиче, Юлия Зараджийска, каза, че детето ѝ е в шок от побоя и семейството се притеснява от личността на Бирали Бирали.

"Ако можех да го срещна, нищо не бих му казала, тъй като той за мен е много агресивен човек. Страх ни е от поведението на заместник-главния мюфтия", отбеляза тя.

Очаквайте видеото!