България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Благотворителен парад за кучета събира четириноги и техните стопани

Събитието ще се проведе на 4 юни в Южния парк, а посетителите ще имат възможност да дарят внимание и нежност на бездомните кучета от столичния приют

25.05.2017 | 11:09 Редактор: Василена Василева
Благотворителен парад за кучета събира четириноги и техните стопани

На 4 юни от 14 часа в Южния парк в София зад музея "Земята и хората" Атрактивен парад за кучета  ще се събере четириноги и техните стопани. Събитието е обвързано с благотворителна кауза, посветена на най-добрия приятел на човека. 

Организаторите на събитието споделят, че през 2016 година е имало две подобни мероприятия, като на всяко следващо броят на посетителите се увеличавал. 

"Предвидени са много награди и изненади, по-различното тази година ще бъде, че по трасето, през което ще преминават четириногите ще има препядствия. Това обаче не бива да притеснява хората, защото е с цел да се внесе разнообразие и да се получи наистина интересен парад, а всяко едно от кучетата ще успее да премине през тях. След конкурса за красота пък всеки стопанин ще може да покаже триковете, на които е научил своя домашен любимец", поясниха още организаторите пред Bulgaria ON AIR.

Ще бъде отделена специална част на ОП "Екоравновесие", което отговаря за общинските приюти на територия на София. В рамките на определено време всеки от посетителите ще има възможност да погали бездомно куче от приюта, тъй като те са лишени от любовта и вниманието, което породистите кучета получават в семейството, допъниха организаторите на предстоящия парад за кучета.