България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Калин Сърменов, "Воля": Партиите говорят за обединение, но го направиха невъзможно!

Ако му бъде предложен поста за министър на културата, актьорът би го приел

29.03.2017 | 09:41 Редактор: Жанета Нейкова
Калин Сърменов,

Актьорът Калин Сърменов, който е част от експертния съвет на партия "Воля", коментира в студиото на "България сутрин" нападките срещу реплики на Марешки, в които той казва, че иска няколко министерства от новото правителство и дори премиерския пост.

"Аз бях там, когато това изречение бе казано. Думите на Марешки бяха реакция на въпрос с чувство за хумор, нищо друго. Лидерът на "Воля" всъщност отговори, че не иска никакъв пост или министерство, а подредба на редиците на партията", твърди актьорът.

Сърменов изказа мнението си и за появилата се хипотеза за евентуално обединение в коалиция в бъдещето правителство между ГЕРБ, който спечели изборите на 26 март, Обединени патриоти и "Воля". 

"Всички партии сега говорят за обединение, но го направиха невъзможно като вариант допреди съвсем скоро. Сега се опитваме да се обединим с партиите, а не можем да се съюзим като общество. Не признаваме, че един човек е свършил работа" (визира Веселин Марешки, бел. ред.)

Запитан каква е ролята му в политическата организация, Сърменов отговори:

"Помогнах да се направи платформата, на която да се стъпи в областта на културата".

Ще приеме ли пост на министър на културата, ако му бъде предложен? Актьорът отговори положително.

Калин Сърменов коментира и свалянето на едно излъчване от предаването на водещия Слави Трифонов и каза, че той не би трябвало да използва телевизията като трибуна за поставяне на своя ултиматум към политиците за референдума.

"Моите уважения към постигнатото от Трифонов, но тези действия трябва да се правят по друг начин", заключи той.