Историята на един объркан българин, бягащ от родното

Моноспектакълът като начин на себеизразяване

21.10.2016 | 10:07
Историята на един объркан българин, бягащ от родното

Моноспектакълът "Живак" разказва историята на един объркан българин, бягащ от родното. 

В предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR  неговият създател Димитър Живков посочи, че той се приема много добре и че всъщност има търсене от страна на публиката.

В творбата се преплитат 3 истории и 3 човешки съдби.

"Три истории, в които се преплитат сюжети, които се завъртат около един главен герой. Виждаме го в различни ситуации в неговия живот. Смешни и тъжни- първа любов, първи разочарования, житейски парапет, сватба, скръб и усещането за загуба на близък човек. Първата премиера беше във Враца, но сме го играли и във Виена", разказа Живков.

По думите му идеята е човек да не се срамува от корените си.

"Моноспектакълът е труден, защото фокусът е в един човек. изпълнителят трябва да внимава повече. Избрах моноспектакъл, защото реших да пробвам, но и имах нужда да изразя себе си като артист", уточни гостът.

Той сподели, че в екипа има четирима, които носят името Димитър и са решили да го празнуват заедно като се съберат в залата на Сити марк арт център от 19:30 часа на 26 октомври.

Живков посочи,че ще има награди и томбола за гостите, които дойдат на представлението.

Гостът сподели, че го е мотивирала  силата и вниманието, което публиката дава на актьора. "Това надскача всякакви трудности. Възможността да изразиш себе си по начин, по който никоя друга професия не би ти дала възможност", допълни той.

Живков твърди, че е пълно с млади таланти във всяка една сфера. Той е категоричен, че каквото човек реши, това може да постигне, стига да не се надценява.

Според  него проблемът в театъра не е финансирането, а посоката на това как се определя то и намесата на човека.

"Системата се управлява от хора, а когато хората имат различно мнение за насока, нещата се изкривяват. В момента политиката няма интерес към развитието на културата и тези ценности. Бъдещето на театъра е тежко, но зависи от нас", заключи авторът на моноспектакъла "Живак" Димитър Живков.