България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Параолимпиец: Най-после се заговори и за нас в България

"Не знаеха спортистите ни, а сега ме спират и поздравяват", каза пред Bulgaria ON AIR скачачът и спринтьор Радослав Златанов

26.08.2016 | 09:42 Редактор: Тодор Петров
Параолимпиец: Най-после се заговори и за нас в България

Седем български параолимпийци заминават за Рио де Жанейро до дни. Те ще се включат в Параолимпиадата, от която очакват добро представяне. 

Един от тях е бронзовият ни медалист от Игрите в Лондон преди четири години Радослав Златанов, който говори пред "България сутрин". Гостът на Bulgaria ON AIR коментира представянето на олимпийците ни, които се завърнаха с три медала от Рио и сподели очакванията си за предстоящото събитие.

"Не може да се каже, че сме ударили дъното в Рио. Важното е, че спортистите ни се върнаха живи и здрави и донесоха три медала. На мен това ще ми е трета Олимпиада. Мотивацията е голяма, надявам се да вляза във финала", коментира скачачът ни на дължина. 

Той изрази задоволството си от факта, че след Параолимпиадата в Лондон доста хора вече обръщат внимание на параолимпийския спорт. 

"В България не се знаеше кои са спортистите ни. Сега ме срещат хора навън и ме поздравяват, пожелават ми успех", сподели с радост гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Радослав Златанов е доволен от грижите и финансирането, които получава от Министерството на спорта. Той сподели, че на него и колегите му им стига това, което е осигурено като лагери и възстановяване. 

В Рио Златанов ще се състезава на 100 метра спринт, която не е любимата му дисциплина, но такива са правилата на Параолимпиадата. Все пак той се надява на силно представяне.

"Подготвил съм се добре. Не е моята дисциплина, но дано да изненадам конкуренцията", оптимист е спортистът ни.

Той призна, че получава голяма мотивация от жена си и двете си деца, но те са принудени да търпят лишения, заради честите отсъствия на Радослав.

"Нямаме време да обръщаме внимание на семействата си. Пътуваме, постоянно имаме тренировки, лагери, турнири. Но спортът ми дава здраве и радост. Не знам какво друго щях да правя без спорта", каза още Радослав Златанов.