България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Майкъла: Благодарение на Стоичков ще видим великолепно шоу и звезди

"Всички големи тръгват от ЦСКА, премиерът може да спаси клуба", коментира пред Bulgaria ON AIR Георги Илиев

20.05.2016 | 10:18 Редактор: Тодор Петров
Майкъла: Благодарение на Стоичков ще видим великолепно шоу и звезди

За първи път в България се прави мероприятие от такова високо ниво. Ще бъде едно великолепно шоу за всички, защото хората не са имали допир до такива звезди. Това става възможно благодарение на големия Христо Стоичков и разбира се, Йохан Кройф - фантастичен човек и треньор, който го забеляза и покани в Барселона. 

По този начин бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла, коментира в Сутрешният блок на Bulgaria ON AIR предстоящия довечера грандиозен мач на звездите "50 години номер 8".

За Георги Илиев Стоичков е "страхотен и земен човек, който няма нищо общо с това, което се пише за него".

"Коментират ловните му трофеи, но това е бизнес. Той не е отишъл там да убива животни, а за спорт. Нормално е тези неща, които са позволени от закона, да ги практикуваш", коментира Майкъла по повод ловните сафарита на Стоичков.

Георги Илиев добави, че е нормално да има и хора, които не харесват Камата, защото той е голяма звезда.

"Ако питаш някой от Левски, един ако чуеш да го обича... Ицо е тръгнал от ЦСКА, всички големи тръгват от ЦСКА. Христо Стоичков, Любослав Пенев, Йордан Лечков, дори и Красимир Балъков се е докоснал... Димитър Бербатов, Стилиян и Мартин Петрови също. Минеш ли вратата на "Армията", вече ставаш голям", обясни Майкъла.

Бившият директор на червените коментира ситуацията в любимия си клуб и начерта бъдещето пред него.

"ЦСКА стигна до В група, защото държавата допусна през последните 10-12 години да не си търси законовите пари, които търси от всяка друга фирма. Собствениците на клубове в България не могат да разберат, че трябва да изкарваш пари, за да даваш. В ЦСКА се даваха огромни заплати, което беше несериозно. Заварих бюджет за заплати от 8 млн. лева - безумие! Играл е в Сливен за 1000 лева, в ЦСКА взима 30 000", разказа Илиев.

Майкъла е на мнение, че има само един начин ЦСКА да излезе от ситуацията и той е премиерът Бойко Борисов да опрости дълговете, като да бъдат платени само тези към НАП. 

"Гриша Ганчев и Васил Божков могат за три дни да оправят ЦСКА. Ганчев може да оправи ЦСКА, но по друга схема. Фалиране на ЦСКА, неплащане на 11 млн. към държавата и обединение с друг клуб. Това ще стане, ако той не желае да оздрави клуба", посочи Георги Илиев.