Да нарисуваш "Гостоприемство"

Уникална изложба на стенописи от два свята

11.02.2016 | 10:27 Редактор: Анита Соколова
Да нарисуваш

Любов, вяра и доброта – това са трите ключови думи, с които може да се определи изложбата на талантливата авторка на стенописи Люба Стефанова. Освен обичта си към изкуството, Богословието е другото нещо, което я кара да следва нишката на тези дълбоко залегнали християнски ценности в творенията си. Люба Стефанова споделя, че много трудно се изживява като художник, защото по професия тя е реставратор - професия, която я е вдъхновила за изложбата.

Още по темата

Този пряк контакт, който един реставратор има, особено с паметници и средновековна живопис я зареждат изключително много. И не само зареждат, те просто учат на живопис, учат на отваряне на човешките възприятия по един особен начин към света и към хората, споделя авторът на изложбата.

Самата изложба е живяла много дълго в съзнанието, възприятията, въображението и мислите на Люба. А творбите й са препратка към различни светове.

Стенописецът разкри, че самата тя живее едновременно в тези светове – в сегашния и в света на средновековието. За нея това представлява единно време, което по някакъв начин се опитва да изрази и да предаде най-важното послание - посланието за любов и за отваряне на нашите сетива.

Всеки може да се докосне до изложбата "Гостоприемство" на Люба Стефанова в столичната „Галерия 10” до 25-ти февруари.