България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кое е събитието на 2015г. - коментар на журналиста Златко Желев

За главния редактор на Dnes.bg новината на 2015г. е случващото се ДПС, докато читателите на сайта избират "Бисерите на Темида"

31.12.2015 | 13:09 Редактор: Ирина Георгиева
Кое е събитието на 2015г. - коментар на журналиста Златко Желев

Събитието за 2015г. е случващото в ДПС - стана инцидентно, много набързо, все още не могат да се открият отговорите, които вълнуват обществеността и не се знае какво се случва в политическата партия. Според главния редактор на Dnes.bg Златко Желев това е новината за отиващата си година.

"Няколко факта вече са известни. ДПС остана без Местан. Евентуално Доган ще се върне като лидер. Едни политически лидери си позволяват да търсят сигурността си в чужди посолства в България. По думите на премиера част от тези посланици се опитват да се намесят във вътрешната политика на България, което е много страшно." - коментира Желев.

Изказването на премиера Бойко Борисов за случващото се в ДПС беше малко странно - той каза, че действа с тях тихо, но твърдо, каквото и да означава това, обобщи Желев.

Развръзката при управлението и какво точно ще се случи например с РБ остават водещи теми и през 2016г., посочи Желев.

Журналистът посочи и резултатите от анкетата на Dnes.bg Кое е най-важното събитие в България за 2015 година?, която се проведе в периода от 8 до 17 декември, като в нея участие взеха 2684 души. 27 на сто от читателите на сайта избраха "Бисерите на Темида" като най-важното събитие или това са оправдателните присъди, които получиха знакови политически фигури у нас - Христо Бисеров, Цветан Цветанов, Емилия Масларова, Христо Златанов.

На второ място читателите на Dnes.bg класират резултатите от изборите като поредната загуба на БСП и победа за ГЕРБ, посочи Желев. По думите му новината за Референдума, който беше отделен въпрос събра много малко гласове - около 2 на сто.

На трето място в анкетата се класира спортният въпрос - изкарването на ЦСКА от А група.

Вижте в следващото видео Кои бяха водещите теми през 2015г.