България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В. Гелевски: Разузнавателните служби в ЕС и НАТО не предприеха мерки срещу терористична група в Македония

Няма трета алтернатива за създаване правителство освен от Никола Груевски и Зоран Заев

20.05.2015 | 11:04 Редактор: Радослава Димитрова
В. Гелевски: Разузнавателните служби в ЕС и НАТО не предприеха мерки срещу терористична група в Македония

17 разузнавателни служби в ЕС и НАТО бяха информирани за терористичната групировка в Македония, но не предприеха никакви действия. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия България Он Ер журналистът Ванче Гелевски. Според него Македонските тайни служби и силите за сигурност са събирали информация за групата, но опитът им да противодействат на терористите се оказал неуспешен.

Няма възможност за съставяне на ново правителство в югозападната ни съседка, освен от сегашния премиер Никола Груевски или опозиционния лидер Зоран Заев, допълни още Гелевски. Според него най-правилният изход от напрегнатата ситуация в страната е Груевски да си подаде оставката, но партията на ВМРО да остане на власт. По думите му сегашният министър-председател не бива да се приема като диктатор заради 9-годишното си управление, защото от 2006 г. печели всички  избори с мнозинство.

Македонският народ никога не е бил толкова политически разделен през тези 24 години от както страната е обявена за независима република, изтъкна македонският журналист.