България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Светлозар Петров: Бизнесът се интересува от младите хора

Расте интересът на фирмите към събитието "Национални дни на кариерата"

09.03.2015 | 12:44 Редактор: Ирина Георгиева
Светлозар Петров: Бизнесът се интересува от младите хора

Около 150 компании ще участват в тазгодишното издание на Национални дни на кариерата, като фирмите в София ще са 124. Те ще са от всички сектори в страната като най-преобладаващ ще са IT-компаниите, финансовият и икономическият сектор, производството. Това съобщи Светлозар Петров управител на JobTiger и организатор на събитието в Сутрешния блок на България Он Ер. По думите му всяка година расте броят на фирмите, които проявяват интерес към събитието.

"Всяка година расте броят на фирмите, които участват в Национални дни на кариерата. Има и интереса към наемането на работа на млади хора. Стигнахме нива от преди кризата. Бизнесът се интересува от млади хора." - подчерта Петров.

"Всъщност промяната е положителна. Първо като започвахме въобще нямаше стажантски програми в България. Тоест стажът като вид заетост у нас беше почти непознат. Предлагаха стажове няколко мултинационални компании. За всички е ясно, че стажът не е работа, а част от обучението, място, където придобиваме опит и виждаме всичко, което учил в училище за какво се ползва в бизнеса. Виждаме как изглежда една реална работна среда - какво се иска, какво не се иска." - допълни Петров.

Чуйте коментара на Светлозар Петров за Националните дни на кариерата в следващия видео материал: