Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот

С медийната подкрепа на националната телевизия България он ер

27.02.2015 | 16:53 Редактор: Доника Ризова
Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот

Най-големият кариерен форум в България "Национални дни на кариерата- Добра Кариера, Добър Живот" ще се проведе за 14-та поредна година.Събитието събира на едно място над 150 български и международни компании и близо 17 000 младежи от цялата страна. От 2002 г. насам над 32 000 млади хора са стартирали кариерата си именно оттук.

На 10 март 2015 г. в Национален дворец на културата, София ще стартира „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”. И тази година събитието ще се състои последователно в седем университетски града, в рамките на 4 седмици. 

„Национални дни на кариерата“ е най-мащабното кариерно събитие, което се организира на територията на България. Всяка година форумът дава възможност на хиляди младежи от цялата страна да се срещнат с представители на големи български и международни компании, възможност, каквато не биха могли да получат никъде другаде. Приоритет на „Национални дни на кариерата“ е популяризирането на летните стажове като алтернативна форма на обучение и подготовка за бъдеща професионална реализация. Всяка година стотици студенти започват кариерата си именно от форума, а компаниите допълват екипите си с нови и талантливи млади хора.

Форумът цели да подпомогне не само младежите в търсенето на работа, но и компаниите в набиране на стажанти и млади специалисти, които да попълнят екипите им. Компаниите- участнички имат възможност да проведат десетки срещи с потенциални кандидати, да ги запознаят със своята дейност и да съберат автобиографии. Това значително улеснява процеса по подбор на персонал и спестява значително време и ресурси. Същевременно компаниите, наели стажанти, имат възможността да ги обучат и подготвят за бъдещи свои служители.

Тази година, по време на кариерния форум в София, младежите ще имат възможност да посетят и различни работилници, на които да научат как се става „Тигър” в кариерата. Специалистите на JobTiger ще разкрият тайните на успешното търсене на работа и много други. В рамките на два дни, напълно безплатно, младежите ще могат да участват в дискусии на различни теми, сред които:

  • Търсенето на работа: защо да не изброяваме факти, а да разказваме истории
  • Linkedin и инициативността в намирането на работа
  • Търси си работа по-активно. Дръж се проактивно
  • CV и мотивационно писмо или как да спечелим работа
  • Комуникацията с HR специалисти и представители на компании – как, къде, колко често
  • Тайните на успешното търсене на работа
  • Как да се държим по време на интервю

Освен професионалните съвети, които ще получат, студентите ще могат да си направят и фотосесия с Тигър. За най-атрактивните снимки ще има и награди.

В рамките на двата дни, 10 и 11 март, младежите ще могат да посещават и различни практически работилници, по време на които водещите компании ще представят дейността си. Такива ще се проведат и във Варна, Пловдив и Свищов.

До момента участие във форума са заявили над 150 компании. Все още има свободни места за изложители, като компаниите, желаещи да заявят своето участие в страната, могат да го направят на официалната страница на събитието - http://national.careerdays.bg/.

Медиен партньор на събитието е националната телевизия България он ер.