България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Антоанета Христова: Предизборната кампания за местния вот започна

Кампанията ще измести фокусът на политиците от необходимите реформи за страната

20.02.2015 | 11:44 Редактор: Ирина Георгиева
Антоанета Христова: Предизборната кампания за местния вот започна

Предизборната кампания за местния вот започна. Тя обаче ще измести фокусът на политиците от необходимите реформи за страната. Този коментар направи политическият психолог Антоанета Христова в Сутрешния блок на България Он Ер. По думите обаче партиите не са готови за парламентарни избори. ГЕРБ дори нямали интерес от предсрочен вот. Рейтингът на партията на Борисов бил без промяна. Така обобщи политическата обстановка Антоанета Христова.

"Борисов, стараейки се да създаде добър имидж и осъзнавайки необходимостта и от социални политики и от не тежки реформаторски промени, които са по посока на стагниране и на още по-голямо присвиване, биха били пагубни за неговата политическа сила и за това този заем е изключително нужен - хем за стабилността, хем за усещането на оптимизъм, че нещата се случват и не отиваме надолу - откъм икономика и финанси, каквато вероятно е истината. Всичко това ни поставя в една сложна ситуация. Сложност - няма кой - това е дадеността, която имаме в парламента, а от другата страна са изморени, невиждащи много алтернативи." - коментира Христова.

Имаме нужда не от ново, а от професионално управления, смята Христова. По думите й това означава да се запази "хигиената" на професията "политик".

"Да я изградиш и да знаеш, че имаш "хигиена", защото, ако не си изграден като политик, ти не знаеш за тази хигиена. Какво означава това? "Хигиената" означава да имам усетливост към нуждите на моите избиратели, да знам, че времето ми е политиката е кратко и да знам, че през този период, в който кратко трябва да съществувам във властта, да си тръгна достойно." - подчерта Христова.

Чуйте коментара на Антоанета Христова за политическата ситуация у нас в следващото видео: