Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Красимир Янков: „Червеите“ са отклоняване на вниманието от дълга

Социалистът не се притеснява от работата на МВР по времето на Цветлин Йовчев

19.02.2015 | 21:06 Редактор: Петко Трухчев
Красимир Янков: „Червеите“ са отклоняване на вниманието от дълга

"Нямам никакви притеснения от работата на МВР. Ако някой е нарушил закона ще си понесе отговорността". Така депутатът от БСП и член на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Красимир Янков коментира скандала с разработката „Червеи“ в предаването „Денят он ер“ с водещ Веселин Дремджиев.

Още по темата

Депутатът твърди, че всеки оторизиран служител в отдел Сигурност на МВР би могъл да има достъп до информационния сървър на вътрешното ведомство.

Сървърите – не е наложително физически някой да стигне до тях. Връзката между сървърите съществува. Сървър от Видин може да бъде проследен в Бургас.

Според депутата от опозицията в 43-то Народно събрание скандалът с разработката „Червеи“, чрез която са източвани данни от масива на МВР, се отклонява общественото внимание от това, което готвят управляващите. Янков визира намерението на правителството да емитира външен дълг от 16 млрд. лв. през четири банки. Депутатът нарече действията по дълга „афера“ и призова за оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

Как са избрани точно тези 4 банки. И какво искат сега от нас – иска се парламента да ратифицира подписани вече договори с банки – за дилърство, за агентство. Най-вероятно има и разходи по тези договори. Трябва да стане ясно какви са те. Това е публичен ресурс.

За партията си Янков коментира, че БСП вече е претърпяла "стъписването" от най-голямата й загуба на парламентарни избори - тази през есента на 2014г. и вече е готова да управлява отново.

Още по темата

По повод на общия протест на социалистите с Атака вчера срещу емитирането на дълг, Янков заяви, че не са партньори с партията на Сидеров. Единственото общо между тях е принципната позиция по някои от действията на настоящия кабинет.