Промени в българското таекуондо

Новото ръководство на федерацията увеличава комисиите

27.07.2015 | 16:44 Редактор: Десислава Джерманска
Промени в българското таекуондо

Много промени предстоят в българското таекуондо ITF. Родната федерация в този спорт от две седмици има ново ръководство. Доктор Росен Михайлов, който изкара пет години като вицепрезидент на централата, от 15 юли официално я оглави. Той спечели изборите с един глас разлика срещу другия кандидат Слави Бинев. Федерацията вече има изцяло ново ръководство и съвсем конкретни цели.

В новия Управителен съвет влизат Димитър Аврамов, Христо Михалчев, Славчо Рачев, Радостин Григоров, Димитър Цончев и Явор Нотев. Очаква се на първото им събрание да бъде утвърдена и нова структура, която освен, че ще включва нови комисии, ще бъдат увеличени и част от вече съществуващите – на Треньорски съвет, Техническа комисия, Съдийска комисия и Маркетинг, медии и реклама.

Очаква се да бъде създадена Детска лига по таекуондо и Национален център по таекуондо. Една от основните цели е намирането на зала, която да бъде предназначена изцяло за този спорт. „В предишния мандат аз имах две предложения, но те не се приеха от УС – посочи д-р Михайлов. -  Сега имам други предложения, но към този момент не мога да ги конкретизирам. Трябва да обсъдим съществуващите варианти и да се спрем на най-удачният.“

За избора на новия президент на БФ Таекуондо ITF, за целите на новото ръководство и за олимпийските ни надежди в този спорт, може да научите от интервюто с д-р Росен Михайлов за предаването Резултат: