Голям интерес към документални филми за корупцията във FIFA

29.05.2015 | 15:38
Голям интерес към документални филми за корупцията във FIFA

Няколко телевизии са купили документалната продукция FIFA and the Price of Football, съобщава TBI на 29 май 2015. Документалният филм, създаден по разследване на германската WDR разказва за практиките на работа на световната футболна организация и предполагаемия корупционен скандал, който тази седмица се развихри в организацията.

Разследването на германската WDR е било показвано в програмата за актуални репортажи Die story im Ersten. Филмът е купен в Австрия от ORF и в Швейцария от SFR/RTS, за Белгия - от VRT и за Норвегия - от NRK. Дистрибуторът Authentic Distribution много добре продава още един германски документален филм за корупционни скандали в спорта, Top Secret Doping: How Russia Makes its Winners.

На 29 май 2015 президентът на FIFA Сеп Блатер е сочен за фаворит да спечели още един мандат начело на организацията, въпреки призивите да се откаже от номинацията заради корупционния скандал.

В обръщението си на годишния конгрес в Швейцария, където делегатите ще гласуват новия президент на FIFA Блатер обеща повече прозрачност и призова членовете да останат единни.

Блатер каза още, че вероятно сегашните проблеми нямаше да съществуват, ако Русия и Катар не бяха получили домакинствата на световното по футбол съответно през 2018 и 2022, съобщава Ройтерс.