Ивайло Петев: Нямам съмнения за състава

България приема Италия на 28 март

27.03.2015 | 22:58 Редактор: Ваня Симонска
Ивайло Петев: Нямам съмнения за състава

Кой ще носи капитанската лента от повиканите футболисти за мача България – Италия, ще стане ясно непосредствено преди двубоя. Селекционерът на тима ни Ивайло Петев сподели още, че е напълно наясно със състава за предстоящата евроквалификация.

„Надявам се да имаме ситуации и ако може, още от първата да отбележим. Важно е отборът да играе добре и да създава положения за гол, така че да ни бъде по-лесно за всички.“, заяви Петев.

В противниковия лагер няма да могат да разчитат на Клаудио Маркизио. Футболистът на Ювентус е скъсал кръсни вързки на коляното и ще пропусне всички мачове до края на сезона. Маркизио се контузи по време на тренировка на националния отбор, заради което селекционерът Антонио Конте отнесе сериозни критики в родината си.
 
„Аз се чувствам добре, няма какво да коментирам за Клаудио Маркизио. Единственото което ме изнеервя, че някои охра се опитват да направят проблем. Няма да има тактически промени след контузията на Маркизио. Схемата остава 3-5-2. Маркизио е много важен футбоилист за нас, но той ще бъде заместен от Бертолачи. Единственото, което ме интересува е мачът срещу България.“, категоричен бе Конте.

Извън състава остана още и Мануел Паскуал също заради травма като ще бъде заменен от Лука Антонели. Вратарят на адзурите Джиджи Буфон пък изрази огромно уважение към нашия тим.

„Имам много лоши спомени срещу българските нападатели, които в последните два мача ме атрудниха много. Имам голям респект срещу съперника. Това, че минаха 20 години откакто съм играл срещу Стоичков и го помня, означава много.“, сподели пред журналистите Буфон.

Четете още спортни новини и следете спортното предаване Резултат.

България приема Италия в събота вечер, 28 март, от 21:45 часа на националния стадион „Васил Левски“.